УСПЈЕСИ НА ТАКМИЧЕЊИМА У ТОКУ ШКОЛСКЕ 2021/2022. ГОДИНЕ

     Наша школа поноси се бројним успјесима на такмичењима у току протекле школске године. Резултати су остварени у области и природних и друштвених наука, као и у вјештинама. 

     Школа је имала прилику да 9. априла буде домаћин републичког такмичења из математике. Ученици осмог разреда Реља Тубић и Душан Петровић, под менторством предметног наставника Драгане Татић Малетић, остварили су и тога дана одличне резултате. Душан Петровић освојио је високо 7. мјесто, а Реља Тубић 9. мјесто. Душан Петровић учествовао је на Математичкој олимпијади Босне и Херцеговине освојивши 16. мјесто. Наша школа је поводом републичког такмичења из математике угостила бројне ученике и настванике – менторе из других општина. Том приликом је у холу припремљена изложба којом је презентован рад Школе, а путем презентације учесници су могли да се упознају са знаменитостима града Бање Луке, њеном историјом, као и резултатима наше школе на такмичењима.

     Бројни успјеси остварени су и оквиру физичког и здравственог васпитања, у дисциплинама кошарке, рукомета и атлетике. Кошаркашка екипа остварила је високо треће мјесто на републичком такмичењу. Гаврило Мајсторовић, ученик деветог разреда, освојио је прво мјесто на републичком такмичењу у атлетици. Марко Кнежевић, ученик трећег разреда, освојио је 1. мјесто на републичком такмичењу у дисциплини спортске гимнастике.

     У оквиру такмичења из српског језика Роко Рачић, ученик седмог разреда, освојио је 7. мјесто на републичком такмичењу, док су ученице Ана Гламочак (ученица 8. разреда) и Нађа Марковић (ученица трећег разреда) оствариле учешће на републичком такмичењу у рецитовању.

     Успјеха на републичком такмичењу имали су и наши млади физичари. Реља Тубић, ученик осмог разреда, освојио је високо 3. мјесто, док је Даница Алексић, ученица деветог разреда, освојила 8. мјесто на републичком такмичењу.

     Филип Александар Кременовић, ученик деветог разреда, освојио је 5. мјесто на регионалном такмичењу из области информатике.

     Одлични резултати остварени су на такмичењу из православне вјеронауке. Јана Бајић, ученица шестог разреда, остварила је 2. мјесто на републичком и 3. мјесто на епархијском такмичењу. Јован Владимир Стојановић, ученик шестог разреда, освојио је 8. мјесто на епархијском такмичењу.

     Ученици Школе остварили су резултате и на ликовним и литерарним конкурсима. Лана Регојевић, ученица шестог разреда, освојила је 1. мјесто на ликовном конкурсу поводом обиљежавања Кинеске Нове године. Ивона Марић, ученица деветог разреда, освојила је 2. мјесто на ликовном кокнурсу поводом Дана Републике, а Адријана Гвозденац 2. мјесто поводом обиљежавања сјећања на страдале у Јасеновцу. Никола Кондић, ученик петог разреда, учествовао је на литерарном конкурсу на тему „Град чистог лица“. 

     Школска шаховска екипа  освојила је високо 4. мјесто на републичком такмичњу.

     Екипа наше школе учествовала је и на такмичењу и у оквиру Пројекта „Школа за 21. вијек“ освојивши високо 3. мјесто.

     Школа је поносна на све такмичаре и на остварене резултате. Приводи се крају још једна успјешна школска година.