Споразум о сарадњи са ЈУ ОШ “Светозар Марковић” из Крагујевца

На позив крагујевачке Основне школе „Светозар Марковић“ ради сарадње са нашом школом, директор Бранка Шпирић, предсједник ШО Миланко Родић, као и проф. разр. наставе Маја Караћ, били су у тродневној посјети овој школи. Том приликом, у згради Скупштине, 29. новембра 2023. године, званично је потписан Протокол о сарадњи са двије основне школе из Републике Српске – нашом школом: ОШ „Бранко Ћопић“ из Бање Луке и ОШ „Пале“ са Пала. Споразум је потписан у присуству Управе Града: члана Привременог органа за управљање, господина Мирослава Петрашиновића и предсједника, досадашњег градоначелника, господина Николе Дашића.
Пожељевши добродошлицу гостима из Републике Српске, господин Никола Дашић је изразио задовољство због потписивања споразума који ће омогућити културну
размјену и размјену ученика и који ће бити повод да поново посјетимо овај град.
Овај споразум омогућиће да се основци из Републике Српске друже са својим вршњацима из Крагујевца и да овај град доживљавају као свој.
“Важно је повезивање наше деце и једног народа са обе стране Дрине, како би се дружила и заједно учила све оно што их повезује, без обзира на ком простору живимо”, рекао је господин Мирослав Петрашиновић.
“Циљ потписивања споразума је унапређење квалитета рада на нивоу наших школа, васпитне улоге школе и рад на ваннаставним активностима, али и упознавање културе, завичајних песника и догађаја који се организују у Републици Српској и у Крагујевцу”, рекла је директорица ОШ “Светозар Марковић”, Татјана Маринковић.
“Склапање споразума о сарадњи је први корак на том путу и надамо се да ће то бити темељ за будуће генерације које ће баштинити братску љубав између школа, ученика, Републике Срспке и Републике Србије на добробит свих нас”, истакла је наша директорица Бранка Шпирић.