РАДИОНИЦА:  Дебата – ,,Настава на даљину”

Једна од техника учења, која је досада рађена, је дебата. Ученици знају да дебата може бити усмена или писмена. Дебата се покреће око неке постављене тврдње (питања), па се учесници одлучују ЗА или ПРОТИВ. Образлажу своје мишљење користећи чињенице.

Циљеви дебате су подстицање критичког мишљења и вјештина јавног говора, излагање у току ограниченог времена и проналажење адекватних аргумената.

Катарина Тица (сестра ученице Софије Тица) је била гост одјељења IV2 и учитељице Свјетлане Антић, и одржала је дебату на тему ,,Настава на даљину”. Подијелила је ученике у двије групе (афирмација и негација). Објаснила је правила и ученици су практично урадили ову дебату. Катарина је била судија и пажљиво је пратила излагања група. Катарина је на крају објаснила шта је било добро, а шта треба поправити. Прогласила је побједника. 

Ученици су били одушевљени овом дебатом. Стечена знања о дебатовању користе често у току наставе и код куће.

Катарина Тица је студент и дугогодишњи учесник у дебатама. Веома је успјешна у томе. Такмичења у којима је учествовала су: Дебатни дани 3.12.2022; Децембарац – турнир у Београду 10.12.2022; Квалификације за Европско првенство 17.2.2023. год.