Радионица на тему “Васкрс” у продуженом боравку

Ученици у продуженом боравку и ових дана вриједно су радили са својим учитељицама. Наиме, ближи нам се велики православни празник – Васкрс тако да је у продуженом боравку било много различитих активности и креативних радионица на ову тему.

Ученици су свакодневно вриједно радили. Учитељице су, најприје, са ученицима разговарале о Васкрсу и његовом обижељавању, а након тога су почели са радионицама. Утрошено је много различитих материјала које су послали родитељи или су учитељице саме припремиле. За прву активност ученици су правили ,,Васкршњег зеку“ који је урађен од пластичних кашика, колаж папира, штапића за уши и украсних салвета. Учитељице су прво од стиропора израдиле малу ливаду коју су обојиле зеленом бојом, а након тога направиле су ограду од чачкалица па су ту касније поставиле украсне зеке. Ученици су били одушевљени својим радом. Након тога на ред су дошле и остале радионице: ,,Васкршње пиле“, ,,Васкршње јаје“, ,,Шарена јаја од картона“, ,,Васкршњи пано“, ,,Украсне корпице за јаја“, ,,Човјечуљци од јаја“, ,,Васкршњи вијенци“ и ,,Оживљавање љуске јаја“. За све ове радове ученици су користили љепило, колаж папир, дрвене штапиће, украсне салвете, чачкалице, стиропор, картон, фломастере, папир, пластичне кутијице, шљокице, платна и слично. Када је све било завршено, учитељице су украсиле простор за изложбу и изложиле све васкршњње радове. Било је много лијепих коментара и похвала од стране свих колега и радника школе. Изложба је била предивна.

Свака радионица била је веома занимљива. Ученици су показали своју креативност и марљивост, а часови у продуженом боравку били су изуетно маштовити, поучни и продуктивни.

 

Учитељице из продуженог боравка:

НАТАША ОЉАЧА

ВЕСНА ТРАЉИЋ

МИРЈАНА РЕПИЋ

ЖЕЉАНА ЦВЈЕТКОВИЋ

 

 

   „ВАСКРС“

Васкршње јутро полако нам стиже,

дјеца се веселе, све је ближе и ближе.

Сваком дјетету осмијех заблиста,

знају да се тада слави васкрсење Исуса Христа.

Настава је тада у другом плану,

шарају јаја у боравку и стану.

Шара се радост, љубав на сваком јајету блиста,

жеља је много, а идеја триста.

Шарени свијет малене ручице стварају

и своју креативност у стварност претварају.

Када јаја у корпици буду сјајна,

чије ће најљепше бити, то ће, ипак, остати тајна,

али ћемо сви одмјерити снаге

и ударце по јајету даћемо благе.

Атмосфера у боравку биће врућа,

јер најјаче јаје красиће корпу од прућа.

Ту негдје залутаће зеко вјешто,

а дјеца му се радују јер сваком донесе нешто.

Весели ђаци прваци своју машту остављају у учионици,

радујући се некој новој радионици.

На растанку свако дијете јаје кући понијеће

уз узвик ,,Христос васкрсе, радост донијеће!“

АУТОР: Наташа Ољача