О нама

 

Наша школа основана је 1981. године под називом Основна школа ”Борик”. Крајем фебруара 1985. мијења назив у ОШ ”Бранко Ћопић”, који и данас са поносом носи. У школској 2019/20. години, школа броји 874 ученика распоређених у 34 одјељења.

Сви у школи, изузетно  смо поносни на успјехе  које, уз велику подршку наставника,  наши ученици остварују на свим нивоима такмичења. Наиме, поред  многобројних сјајних резултата на општинском и регионалном нивоу , наша школа је изњедрила и републичке прваке из српског језика,   историје, православне вјеронауке, као и различитихих спортских дисциплина. Понос наше школе су нарочито млади математичари који својим знањем освајају бројне дипломе, а неки од њих су нас представљали на  јуниорској математичкој  олимпијади, а затим и на Балканијади.

Сви заједно, много љубави и труда улажемо и у уређење наше околине, што потврђују и награде које смо неколико пута освајали у акцији ”Бирамо најуређеније школско двориште”, а које организује Град Бања Лука.

Поносни смо и на хуманитарни рад наше школе. Своје велико срце наши ђаци и њихови родитељи показују приликом честих хуманитарних акција које организујемо, пружајући  помоћ онима којима је та помоћ потребна.

Иначе, у  свакодневном раду настојимо да будемо школа задовољних ученика, наставника и родитеља, школа у којој се његује подршка, разумијевање и међусобно уважавање.