ИЗ ДНЕВНИКА РАДА ПРОДУЖЕНОГ БОРАВКА

У мјесецу децембру сви се радују празницима који долазе, праве се планови за прославе, купују се накит и декорације. Празнично расположење влада свуда, па тако и у продуженом боравку.

Учитељице су упознале ученике са планом рада у децембру који је обухватао креативне радионице, израду ликовних радова  и  организовање „Новогодишњег базара”. Овакви задаци су свима били инспиративни. Радионице су почеле израдом ликовних радова, као што су: „Куће у снијегу”, „Ирваси са лизалом”, „Весели  Сњешко”, „Слатки колач” и многих других. Ученици су уз помоћ учитељица активно и посвећено учествовали у раду и тиме допринијели богатом садржају изложбе. Израда практичних радова пробудила је велико интересовање. Почели смо са израдом јелкица од шишарки, шљокица и пластелина, рамова за слике од дрвених штапића, сталака за оловке, и осталих украса за јелку. Направили смо и различите украсе од старог картона, чепова, сијалица и тегли, а кроз рециклажу дали смо допринос очувању животне средине.   

У холу школе смо поставили столове са свечаним столњацима на којима смо изложили наше радове. Да би све изгледало свечано и у складу са новогодишњим празницима, упалили смо лампице и мирисне свијеће, а изложбу смо претворили у „Новогодишњи базар”. Ученици су били активни и задовољни учешћем, као и њихови родитељи који су се одазвали у великом броју како би подржали наведене активности.

Учитељице продуженог боравка:

Жељана Цвјетковић

Мирјана Репић

Наташа Ољача