ПОСЈЕТА БОТАНИЧКОЈ БАШТИ

       Дана 25.5.2022. год. ученици III2 ЈУ ОШ ,,Бранко Ћопић“ посјетили су Ботаничку башту у Кампусу. Захваљујући организатору ове активности, проф. Ивани Зечевић, ученици су добили прилику да виде разне биљке. 

Никола Травар (стручни сарадник за хортикултуру на Институту за генетичке ресурсе) нам је показао биљке, стручно и интересантно објаснио појединости о њима. Видјели смо и неке ендемске биљке (Панчићева оморика…), научили смо како да прочитамо картице биљака, направили смо круг пречника највеће секвоје на свијету.

Ученици су много научили и били су одушевљени свим активностима.

Циљ нам је био да ученици практично виде биљке о којима смо учили у школи, да прошире своја знања о ендемским биљкама, да схвате значај разноврсности и очувања биљака, очувања старих сорти, важност бриге о биљкама, очување и обнављање екосистема измијењеног због савремене пољопривредне производње, јачање јавне свијести о потреби и значају очувања природне средине, да дјеца схвате да се учење не дешава само у учионици, него свуда око нас.

Ученици су добили поклон – садницу јапанске трешње. Посадићемо је у нашем школском дворишту.

        Захваљујемо проф. Ивани Зечевић и Николи Травару (Институт за генетичке ресурсе) за одличну сарадњу. Много хвала и родитељу  Велизару Антићу, који нам је помогао да ученике сигурно одведемо на локацију.