Мисли о природи

Наша школа наставља са еколошким активностима и поред ситуације изазване пандемијом новог вируса корона. Настојања да просторије школе и школско двориште учинимо љепшим, а да при томе допринесемо заштити животне средине и развоју еколошке свијести, препозната су код наших ученика, родитеља, установа и институција у локалној заједници.
Еколошке активности од овог мјесеца реализујемо у оквиру Цертификацијског механизма Еко школе, учешћем у пројекту „Мисли о природи!“. Једна смо од 36 школа из БиХ које су на основу ранијих резултата у области заштите и унапређења животне средине одабране за учешће у овом пројекту. Пројекат финансира Шведска, а проводи Центар за промоцију цивилног друштва (ЦПЦД).
Акциони еко план, одобрен у оквиру овог пројекта, подразумијева унапређења у области рационализације потрошње воде, побољшање управљања отпадом, уштеду енергије, очување разноликости живог свијета, уређење школског дворишта и сарадњу са локалном заједницом и медијима.
Као и сваке године, обиљежили смо 22. март, Свјетски дан вода. Еко кутак наше школе био је сувише мали да се у њему изложе сви радови које су за овај важан датум припремили наши вриједни ученици – мали еколози. Умјесто планираног предавања у учионицама, ученици су имали могућност да електронским путем, употребом Тимса погледају видео презентацију која је припремљена с циљем истицања значаја чисте воде, њеног очувања и штедње. Представници „Водовода“ су нам поклонили занимљив едукативни материјал гдје ученици кроз питања и одговоре уче о води.
Досадашње еколошко дјеловање, као и планове за наредни период, представљамо у медијима широм БиХ.
Драги ученици, родитељи и пријатељи школе, позивамо вас да се укључите у наше еколошке акције и допринесете остварењу заједничког циља, а то је љепши, чистији и здравији дио нашег дијела планете.

Ученички радови за Дан вода

Из видео презентације

Играмо се и учимо о води

Гостовање на РТРС

Новински чланак из „ЕуроБлица“

Сарадња са “Водоводом”