КОРАК ДО СТАТУСА ЕКО-ШКОЛЕ

У четвртак, 17. марта нашу школу посјетила је Вера Девине, члан тима Консултантске куће „PEM consult“, koja za Амбасаду Шведске у БиХ проводи независну оцјену пројекта „Мисли о природи!“.  Радни састанак на којем смо гошћи представили активности из области екологије, заштите и уређења животне средине одржан је у канцеларији директора Школе. Састанку су, поред директора Школе Бранке Шпирић, присуствовали еко-координатор Пројекта Милица Савић Кнежевић, чланови Еко-одбора Љиљана Кнежевић и Свијетлана Тасевска, Сања Партало у својству родитеља два ученика наше школе и чланови Еколошке секције.

Госпођа Девине је са великим интересовањем слушала о ономе што смо до сада постигли, како смо успјели да реализујемо активности планиране Акционим еко-планом у оквиру Пројекта, као и о нашим настојањима да наставимо у истом правцу у наредном периоду. Обилазак школског објекта и дворишта Школе омогућио је да покажемо разноврсне садржаје попут учионице на отвореном, лијепо уређено школско двориште са брижљиво његованим украсним биљкама, компостиште, као и наше настојање да одвојеним сакупљањем папира највеће количине овог отпада буду рециклиране.

Посјета је уприличена у периоду када се интензивно припремамо за процес сертификације у којем ће наша школа добити статус еко-школе.