ИЗ ДНЕВНИКА РАДА ПРОДУЖЕНОГ БОРАВКА

Почетком другог полугодишта, почеле су и новe активности у продуженом боравку. Поред креативних радионица, ученици су били у прилици да понове научено са наставе и утврде своје знање. Уз разне активности, испратили смо зиму и мјесеце који је обиљежавају, и почели да призивамо март и прољеће. 

Веселећи се марту и оном што он доноси, добили смо додатну мотивацију и нове идеје за рад и дружење са нашом малом дружином. Низали су се датуми које смо обиљежавали. Међу првима био је 8. март којим смо обиљежили Дан жена, и том приликом, уз мноштво дјечијих радова, обрадовали многе мајке, баке, тетке или сестре. Ученици су били активни и тако направили честитке украшене шљокицама, букет разног цвијећа од папира, рамове за своје фотографије, те многе друге украсе које су поклонили својим мајкама измамивши им осмијехе на лицима. 

Недуго затим, услиједио је дан када величамо лик и дјело нашег писца Бранка Ћопића, који смо обиљежили 16. марта манифестацијом „Ћопићеви дани“. Том приликом ученици су се упознали са животом и радом славног нам писца чије име носи наша школа. Шаљивим причама као што су „Башта сљезове боје“, „Изокренута прича “ и „Јежева кућица“ приближили смо дјеци стваралаштво Бранка Ћопића. Они су илустровали сваки од наведених текстова, али су се, поред наведеног, потрудили да радњу из „Јежеве кућице“ прикажу и моделовањем пластелина. Неколико ђака је нацртало портрете Бранка Ћопића који су, поред осталих радова, красили изложбу у холу Школе. Весели, задовољни и поносни били су што су научили нешто ново о чувеном писцу, али им је посебно задовољство било што баш његово име краси назив наше школе. 

Низали су се лијепи дани. Много времена проводили смо играјући се разних игара у школском дворишту. У њему смо дочекали прољеће и запазили његове прве вјеснике. Неке од њих смо приказали кроз радионице „Висибабе“ и „Веселе љубичице“ у оквиру којих смо украсили зидове наше учионице. Цвјетићи, пчелице и лептирићи уљепшавају врата нашег распјеваног простора, а почетак прољећа обиљежиле су прољећне пјесмице, али и текстови и приче из живота и свакодневнице. Ученици су, као и до сада, били активни и предани раду, те су успјешно одрадили све активности. Сада нам преостаје само да се веселимо сваком новом дану и уживамо у активностима и задацима који су пред нама, а са нестрпљењем очекујемо прољећни распуст и васкршње празнике.

                                                                                               Учитељице:

                                                                                               Мирјана Репић

                                                                                               Жељана Цвјетковић

                                                                                               Наташа Ољача